در اصل،« بام» محدوده ای بین بخش پارکینگ تله کابین و ایستگاه نخست کوهنوردی توچال است پیش از این که به بام تهران برسیم، باید مسیری را از ورودی مجموعه تفریحی توچال و منطقه ولنجک تا خود بام تهران طی کنیم؛ مسیری کوهستانی که بعنوان مسیر تندرستی شناخته می شود و پیاده روی در آن یکی از تفریحات توچال است. را مشاهده خواهید کرد. محمدولی مشخص نیست؛ اما ستوده تعدادی از مالکان کوتاه مدت باغ را نام میبرد خان سپهساالر تنکابنی، آخرین فردی بود که باغ را خریداری کرد ، وی آبادانی های بسیار در این باغ انجام داد؛ از جمله اینکه قنات باغ را دایر کرد و سردر باغ را از نو بنا کرد. این که اول بار چه کسی باغ را از دوست محمد خان خریده است و تاریخ دقیق تغییر مالکیت های باغ . ↑ ذکاء، یحیی 1349 تاریخچه ساختمانهای ارگ سلطنتی تهران و راهنمای کاخ گلستان ص8 هدایت، رضا قلی خان 1270 ق روضه الصفا چاپ سنگی، ج 9 ص 28 اعتمادالسلطنه، محمد حسن خان 1367 مرآت البلدان ج 1 ص 844. ↑ ذکاء، یحیی 1349 تاریخچه ساختمانهای ارگ سلطنتی تهران و راهنمای کاخ گلستان ص 340-339. شاه عباس چهار باغ و چنارستانی در آن احداث کرد و عمارت سلطنتی را در داخل آن ساخت.
بر اساس فرصت، سلیقه و شرایطی که دارید می توانید هر جاذبه یا مسیری را از برنامه خود حذف کنید. امروزه باغ فردوس نام محله ای است که بر اساس آخرین مرز بندی از شمال به میدان تجریش ابتدای خیابانولیعصر، از جنوب به بزرگراه مدرس، مریم شرقی (فرشته)، از شرق به خیابانهای دربندی، شاهد و انتهای آفریقا و از غرب به چهارراه پارک وی و خیابان ولیعصر منتهی می شود، مساحت کل این محله 1933028 متر مربع می باشد. یه دکه هم ابتدای پارک هست و پشت پارک هم وسایل ورزشی شهرداری قرار داره. از ابتدای برپایی باغ فردوس تاکنون بناهای متعددی در این باغ ساخته شده است. این کافه دارای چندین شعبه در تهران بوده و با دکوری دوستداشتنی از جمله کافه های معروف تهران است.آدرس کافه لمیز: تهران، خیابان ولیعصر، بالاتر از چهارراه ولیعصر، سمت راست، پلاک 1435 (البته کافه لمیز شعب متعددی در سطح تهران دارد)کافه گرامافون، کافه ای با طعم آرامشکافه گرامافون ولیعصر از جذابترین کافه و رستوران های پایتخت محسوب می شود. حضور باغ درشکلی جدید، در عین حال موجب شده است تا تصویری از باغ در ذهن ایجاد شود که چندان با اصل خود انطباق ندارد .این پژوهش با رجوع به منابع تاریخی و معماری که در ادامه معرفی خواهند شد، تالش دارد تا ساختار و شکل کلی و درعین حال ساختاراصیل باغ را بازیابی و معرفی نماید. تابلوهای پیادهرو را به سمت پارک طالقانی دنبال کنید. در نگاهی کلی به صحبتهای منوچهرستوده و معتمدی، این طور به نظر میایدکه باغ فردوس نام منطقه وسیعی بوده که بعدها قصر محمدیه و به دنبال ان قصر های درباریان در ان ساخته شده است. محمدشاه قاجار، دستور ساخت عمارتی باشکوه و ییلاقی را در باغ فردوس تهران صادر کرد.
پارک آب و آتش تهران در عباس آباد و در خیابان آفریقا قرار گرفته و نرسیده به چهارراه جهان کودک، در انتهای کوچه ژوبین میتوانید این پارک را ببینید. اگر کودکی دارید که نمیداند انرژی خود را چگونه تخلیه کند، حتماً او را به بخش فوارههای پارک آب و آتش ببرید! همچنین تمام مزیت ها و ویژگی های مختلف آن را با هم بررسی کنیم. با مینیبوسهای خط تجریش به ولنجک به خیابان ولیعصر رفته و روبهروی باغ از آن پیاده شوید. اشاره کرد. این محل دارای سه قنات پر اب میباشد که عبارتند از: قنات فخر الدوله در داخل باغ فخرالدوله، قنات قالب واقع در خیابان طوس و قنات فردوس واقع در خیابان ولیعصر که البته این سه هنوز هم به قوت خود باقی هستند و بسیاری از خانه های این منطقه از اب این قنات ها برای اشامیدن استفاده میکنند. در خصوص وجه تسمیه این محل می توان گفت که قنات فردوس به دلیل اهمیت و پر آبی آن در زمان گذشته و وجود باغ های زیاد اطراف آن دلیل اصلی نامگذاری این محل به باغ فردوس می باشد. بین خیابان ولنجک و ایستگاه اول تله کابین توچال را می توان به عنوان بام تهران در نظر گرفت.
باید این نکته را یاد آور شویم، موزه سینما که هدف اصلی آن حفظ و ثبت میراث سینما ایران است، از سال 1373 پا گرفت. درحال حاضر تنها یک حوض کوچک در شمال عمارت اصلی و جوی آب متصل به آن، مسیر گردش اب مجموعه را تشکیلمیدهند که هیچ یک از آنها شباهتی به نمونه های اصیل خود ندارند .موقعیت فرضی استخرهای باغ و جوی های آن، به صورتی که از مطالعه اسناد موجود قابل درک است در نقشه زیر نشان داده شده است. نام یکی از بخشها را باغ محمدیه گذاشتند و نام دیگری را تغییرنداده و گذاشتند همان باغ فردوس سابق بماند.یعنی بخشی از باغ فردوس اصلی را از ان جدا کردندو باغ محمدیه نامیدند. با توجه به این که باغ فردوس تقریباً هم زمان با قصر محمدیه و به قصد نزدیکی به دربار ساخته شد، بنابراین دور از ذهن نیست که ورودی اصلی باغ نیز در ضلع شمالی آن که نزدیک به این قلعه است، قرار داشته باشد. اما بهتر است بدانید که تعداد مکانهای تاریخی تهران کمتر از سایر شهرهای ایران نیست. اگر قصد استفاده از وسیله نقلیه شخصی را دارید، باید بدانید که پیدا کردن جای پارک در این خیابان بسیاردشوار است. شاه این باغ را به عنوان هدیه عروسی به دخترش داد، معیر نیز برای این که جشن عروسی خود را برگزار کند عمارت جنوبی را تکمیل کرده و جشن را در این مکان برگزار کرد. منوچهر ستوده اشاره میکند که سپهسالار عمارت و باغ را آباد و قنات آن را دایر کرد و سردری عالی در جلوی میدانگاه فعلی(مظهر قنات) ساخت.
بنابراین، باغ فردوس را نیز میتوان یکی از آبادی هایی دانست که پیش از یکپارچه شدن شمیران و اتصال ابادی ها به یکدیگر به عنوان یکی از مناطق خوش اب و هوا و ییالقی مورد توجه تاجران و ثروتمندان بوده است. گرچه ستوده سپهسالار را سازنده استخرهای باغ میداند اما با توجه به مطالبی که پیشتر ذکر شد، میتوان حدس زد که سپهسالار پس از احداث قنات جدید، استخرهای پیشین باغ را احیاء نموده یا این که دوباره استخرهایی مشابه آنچه پیش از آن در باغ وجود داشته به وجود آورده است .از این گونه مطبق کردن محوطه باغ و ایجاد استخرهای وسیع در طبقات آن در برخی باغ های دیگر تهران مانند باغ صاحبقرانیه (نیاوران) و قصر قاجار نیز شواهدی در دست است .مشاهده دقیق عکس های هوایی مشخص میکند که تا سال 1358 استخر جنوبی عمار ت باغ وجود داشته و در محل استخر شمالی هم یک حوض کوچک ساخته شده بوده است . تکیه تجریش یک بخش میانی دارد و یک ساختمان دو طبقه دور تا دور آن را در بر گرفته است. مرکز خرید میلاد نور از قدیمیترین مراکز خرید پایتخت است که در شهرک غرب قرار دارد. مجتمع تجاری زعفرانیه پلازا مرکز خریدی بزرگ در منطقه 1 تهران است که در نزدیکی پاساژ پالادیوم قرار گرفته است. از طرفی از میان عکس هایی که از باغ فردوس بر جا مانده است یکی از تصاویر کامال مشابه تصویری است که ساموئل بنجامین از سر در باغ فردوس ترسیم نموده اما عکاس در توضیحات پشت این عکس این مطلب را قید کرده که تصویر مربوط به ایوان شمالی عمارت باغ فردوس میباشد بنابر این با مشاهده این دو تصویر در کنار هم به تقارن و شباهت بسیار زیاد تزئینات ورودی عمارت و ورودی باغ پیمیبریم .
اعتمادالسلطنه در شرح خاطرات خود در سال 1304 ه.ق این مسئله را بیان میکند. هر کدام از اینها حقیقتاً یک کتاب شرح و تفصیل دارد. هنگامی که از درب ورودی خانه موزه مقدم وارد می شوید و نگاهی به سمت غرب خانه می اندازید، بخش هایی همچون ساختمان اربابی، اتاقی به نام صدف و ایوان قاجار را مشاهده می کنید که هر کدام از آن ها به شرح ذیل می باشند. نقش اصلی را در معماری این مجموعه «هندسه و سازه» ایفا میکند. از کنار هم قرارگیری اطالعات توصیفی و تصویری به دست آمده و انطباق آنها بر وضعیت موجود شهری، خطوطی از چهر?? اصلی باغ فردوس را نشان می دهد. بنابر این اغلب مدارک بر این مطلب تأکید میکنند که دوست محمدخان اصال به امالک پدری اش اهمیت نمیداده بلکه بیش تر امالک پدری را فروخته و پول حاصل از آن را در سفرهایی که به فرنگ داشته، خرج کرده است. اما وی در اوایل دور?? پهلوی اول به دلیل بدهی های بسیار و توقیف اموالش دست به خودکشی زد و براساس مدارک یافت شده وارثان سپهسالار باغ فردوس را به جای بدهی پدر خود به تجارتخانه طومانیانس واگذار کردند. اگرچه بخش های گسترده ای از باغ منفک شده و تغییر کاربری یافته است، اما به نظر می رسد بنا به مجموعه اسناد و مدارک باقی مانده می توان ساختار اصلی باغ و شکل آن را بازیابی کرد .در این پژوهش تالش می شود با مطالعه متون و اسناد تاریخی و بررسی وضعیت باقی مانده باغ و بافت شهری پیرامون آن، محدوده باغ و ساختارهای درون آن بازشناسی شود . با تمام این توصیفات می توان نتیجه گرفت که این رواق بخشی از یک سردر خانه است که خود در برِ شمالی محوطه نیم دایره ای میدانگاه جنوب باغ ساخته شده است .روشن است که چنین ساختاری در معماری دور?? قاجار نا آشنا به نظر نمی آید .دستکم نمونه هایی از این نوع بنای سردر را می توان در ورودی کاخ سبز در مجموعه سعدآباد تهران مشاهده کرد.
وجود مراکز خرید متعدد مانند آسمان و گاندی در نزدیکی این بوستان، لذت بازدید از این پارک را دو چندان می سازد. علاوه بر تماشای تئاتر، انواع گالریهای هنری و صنایع دستی نیز وجود دارند که بازدید از آنها میتواند لحظات مسرتبخشی را برای شما فراهم کند. در این بازار وجود میوههای و سبزی خوش آب و رنگ، نحوهی چینش اجناس مختلف، ساختمان زیبای مغازهها و حضور مردم در کنار هم ذوق هر عکاسی را برمیانگیزد. آب مورد نیاز باغ فردوس از دو قنات محمدیه (مجیدآباد) و قنات باغ فردوس تأمین میشده است. افزایش جمعیت و نیاز افراد به مسکن باعث شد تا در دهههای گذشته ساخت و ساز و بازسازی با استقبال زیادی مواجه بشه و چون سود مناسبی از حوزه ساخت و ساز عاید مردم میشد در مدت زمان کوتاهی ساخت برج و یا باغ سازی در این محله با اقبال روبرو شد و ما شاهد رشد مناطق مسکونی در محله باغ فردوس بودیم. در عکس مربوط به سال 1311ه. ق .تالارهای دوطرف با چهاردهنه طاق قوس که کامالً جدید هستند، بازسازی شده است. تالار صدا و دوبله موزه سینما: در این تالار ابزار و تجهیزات قدیمی مربوط به هنر و صنعت دوبله و صدابرداری ایران جمع آوری شده اند. پژوهشکده فرهنگ و هنر در باغ نگارستان در سال 1377 هجری خورشیدی مستقر شد.
تحقق رویایی که دل تمام علاقه مندان به فرهنگ و هنر را شاد کرد. همچنین در عکسی که در سال 1296ه. ق توسط احمد شاه برداشته شده نیز همین سردر را نشان می دهد (تصویرشماره 4 )در این تصویر، با توجه به جهت شیب زمین که در عکس دیده میشود، و همچنین وجودنداشتن هیچ درختی در پشت بنای سردر و جهت ورودی اتاق های عمارت سردر که مسلماً باید از داخل باغ باشد، این نکته فهمیده میشود که عکس مورد بحث از داخل باغ و رو به سردر برداشته شده است و همچنین با توجه به منظره کوه پشت سر،که درحال حاضر نیز در چشم انداز شمالی باغ قابل مشاهده است، میتوانیم بگوییم سردری که در عکس دیده میشود، درقسمت شمال باغ قرار داشته است. در این دوره در مراحل مختلف، تعمیراتی نیز در عمارت انجام شد و درنهایت در سال های اخیر نیز پس از تبدیل کاربری این بنا به موزه سینما، برای تطبیق با کاربری جدید، تغییرات جزئی مانند نورپردازی داخل و خارج عمارت، پوشاندن دیوارهای داخلی با گچ، تقسیمات داخلی با دیوارهای سبک، تغییر کف سازی اتاق ها و از این جمله در بنا به وجود آمد. ق وجود دارد .در این تصاویر، در سمت جنوبی عمارت یکی از تخت های باغ که کامالً خالی از درخت است به چشم میخورد .از آنجایی که قسمت جنوبی باغ به چندین تخت که هرکدام با دیگری چند متر اختالف سطح داشته است تقسیم میشدند و با توجه به دالیل موجود برای وجود استخرهای متعدد در این سمت از باغ ممکن است درختان اشاره شده تنها در پایین ترین تخت و در منتهی الیه جنوبی باغ وجود داشته اند .دوستعلی خان معیرالممالک نیز در کتاب« وقایع الزمان، خاطرات شکاریه» به چنارهای باغ فردوس اشاره میکند. این گالری ها که در بخشی از ساختمان موزه سینما و داخل مجموعه باغ فردوس هستند، واقعا ارزش بازدید را دارد.
اگر قصد استفاده از بی آر تی را دارید، میتوانید از اتوبوسهای مسیر تجریش - راهآهن استفاده کنید و در ایستگاه باغ فردوس از اتوبوس پیاده شده و به این باغ بروید. همچنین اگر قصد خرید خانه در باغ فردوس را دارید، این سامانه با ارائه خدمات خود شما رو در این مسیر راهنمایی میکنه. در تکیه دولت جمع شدند و وظیفه خود را انجام دادند و آن القای مواد چهارگانه متمم قانون اساسی بود و استقرار چهار ماده جدید بنام پهلوی. تالار خانه فرهاد: در این بخش از موزه سینما، برخی از وسایل شخصی، کتاب ها و سازهای فرهاد مهراد، خواننده معاصر جمع آوری شده اند. خانه موزه مقدم تهران در خیابان امام خمینی، بعد از خیابان شیخ هادی، جنب بانک ملت واقع شدهاست. این خانه تاریخی شگفتانگیز، دارای بخشهای زیبایی بوده که توسط استاد محسن مقدم تشکیل شدهاست. خانه و موزه مقدم مربوط به اواخر دوره قاجار است و به واسطه داشتن اشیای تاریخی و گرانبها به یکی از گرانترین خانه های جهان مشهور شده است. مجموعه عکس های آلبوم خانه کاخ گلستان که عکس خانه بیانی مختصر از آن است، دومین مجموعه بعد از مجموعه سلتنطی انگلستان می باشد. در طراحی و ساخت این خانه به اصول معماری ایرانی مانند حوض ایرانی، شیشه رنگی ایرانی و اصول فضاسازی باغ ایرانی توجه شده است. عمارت بزرگ و زیبایی در پشت حوض قرار دارد. از جمله مراکز خرید اصلی در اطراف میدان هفت حوض میتوان به مرکز خرید نوین، مرکز خرید کویتیها، مرکز خرید گلبرگ، پاساژ الماس، سون سنتر و پاساژ نبوت اشاره کرد. همچنین ”دیوالفوا“ نیز در همان دوره از این عمارت باز دید کرده و در این باره در سفر نامهی خود در 1299 ه.ق چنین مینویسد «در اطراف تجریش، باغ ها و عمارات زیادی وجود دارد یکی از آنها باغ فردوس است. پل طبیعت یک پل سه طبقه در منطقه عباس آباد تهران است که در کنار بزرگراه مدرس قرار دارد و فقط مختص عابران پیاده است.
اگر شما هم می خواهید با ایده و معماری پل طبیعت، جاهای دیدنی پل طبیعت و هزینه ساخت پل طبیعت آشنا شوید در ادامه همراه مجله گردشگری پرشین هتل باشید. همچنین فودکورت طبیعت تقریباً 300 نفر ظرفیت دارد. در مجموعه باغ فردوس ( یا همان موزه سینما ) سه سالن نمایش فیلم با نام های سالن فردوس، سالن سینماتوگراف و سالن تمدن وجود دارد که پرده هایش میزبان بسیاری از فیلم های روز سینمای ایران هستند. سرانجام در سال 1381، باغ موزه فردوس، میزبان موزه سینمای ایران شد. پس از آن به همت بسیاری از هنر دوستان و عوامل سینمای ایران نظیر زنده یاد عباس کیارستمی و همچنین زنده یاد عزت الله انتظامی موزه سینما به صورت رسمی در سال 1377 تاسیس شد. اگر چند قدم بالاتر از موزه دکتر حسابی بروید، نرده های باغ موزه هنر ایرانی را خواهید دید. علاوه بر گذراندن اوقات خوش در محیط باغ فردوس که بی نهایت زیبا و دلچسب است؛ می توانید از چندین فروشگاه این مجموعه که لوازم زیبایی از هنر صنایع دستی و تزئینی را می فروشند دیدن و خرید کنید. تاسیس موزه سینما از نظر اهالی سینما و هنر دوستان انقدر با ارزش و محترم است که بسیاری از علاقه مندان به هنر هفتم برپایی موزه سینمای ایران را تحقق یک رویا می دانند. این بازار رنگارنگ، فضای مناسبی برای عکاسی فراهم کرده، با حدود 400 مغازه همراه با تنوع کالایی بالا، روزانه گردشگران و مشتاقان زیادی را سمت خود میکشاند.
رستوران ها و کافی شاپ هادر بخش های مختلف این پارک رستوران ها و کافی شاپ های بسیاری وجود دارد که غذا ها و نوشیدنی های خوش طعم و با کیفیت را برای گردشگران سرو می کنند، همچنین 3 فودکورت راه سبز، جزیره و راه چوبی نیز در این پارک وجود دارد.این پارک دارای امکانات رفاعی و تفریحی دیگری نظیر پارکینگ، خودپرداز، آلاچیق، میز پینگ پنگ، زمین بازی، مسیر دوچرخه سواری، نمازخانه و سرویس بهداشتی نیز می باشد. نمونه سیمانی آن را میسازند و در سال 1341 در میدان دربند تهران قرار میدهند. این توهین به شعور ملتها است، آن را تحمل نکنید و جز به استقرار یک نظام کاملا مستقل و مردمی و مؤمن به اسلام رضایت ندهید. اگر بهصورت گروهی به بازدید از این منطقه میپردازید، میتوانید به زمین تنیس مجموعه مراجعه کرده و در آن این ورزش را انجام دهید. برج بهصورت کلی 4 نما دارد که هر دو نما با یکدیگر متقارناند. تالار آینه در مجاورت تالار سلام قرار دارد و یکی از تالارهای مشهور کاخ گلستان است. خلوت کریمخانی یا جلوخان، راه عبور از اندرون و باغ گلستان به دیوانخانه و تالار تخت مرمر بوده، ولی در زمان ناصرالدین شاه که بنای جدید تالار سلام ساخته میشود، قسمت اعظم آن تخریب شده و به سبب تغییر وضع ساختمانها، این معبر مسدود میشود. شمال و جنوب بازار به خیابان پانزده خرداد و خیابان مولوی محدود میشود و شرق و غرب آن را خیابان مصطفی خمینی و خیابان خیام احاطه کرده است. زمینی که هم برای آقایان و هم برای بانوان مناسب است و با اطلاع از سانسهای آن میتوانید در ساعات مختلف از ورزش جذاب تنیس را تجربه کنید. همان طور که پیش تر نیز گفتیم در شهریور ماه 1381 یعنی چهار سال پس از گشایش اولیه، موزه سینما به مکان فعلی خود، یعنی باغ فردوس خیابان ولیعصر تهران منتقل شد.
پس از تلاش های فراوان در سال 1377 موزه سینمای ایران در ساختمان قدیمی و اولیه خود ( واقع در خیابان لاله زار تهران ) گشایش می یابد. امکاناتی نظیر میدلباسهای برقی برای حمل و نقل بهتر، رستورانهای متفاوت، کافههای متعدد، بانجی جامپینگ، ترامپولین، سورتمه سواری، سینمای پنج بعدی، پینت بال و زیپلاین تنها برخی از امکانات مجموعه بام تهران هستند. تالار آغازگران: در این تالار با اولین تجهیزات سینمای ایران آشنا می شوید. در رابطه با ساختمان کالبدی محل میتوان گفت که این محل دارای ساختمان های تاریخی بسیاری بوده است که البته عمده ان ها در چند دهه اخیر تخریب شدند اما ان هایی که باقی مانده اند عمدتا متعلق به دوره ی قاجاریه میباشند. بهویژه در دوران قاجاریه عمارتهای مختلفی از سوی درباریان در اینجا ساخته شد و مورد استقبال برای ایام تعطیلات قرار گرفت. در رابطه با محدوده زمانی شکل گیری این محله نمیتوان اظهار نظر قطعی کرد ولی اینگونه که به نظر میرسد زمان شکل گیری محله به دوره پادشاهان قاجاریه یا شاید قبل از آن بر میگردد و از مهم ترین علل شکل گیری این محله همانند بسیاری از محالت شمیران آبوهوای مساعد و دارا بودن زمین های حاصلخیز کشاورزی میباشد. این بنای تاریخی، علاوه بر این که در سطح ملی سمبل تمام نمای علم، دانش، معرفت و نماد زندگی شیرین دانشجویی در زیر سقف مرکز نمادین علمی کشور (دانشگاه تهران) است، در خارج از ایران نیز معرف یک دانشگاه نامدار در سطح خاورمیانه است. پل طبیعت، به دلیل برخورداری از امکانات بی نظیر به یکی از نماد های پایتخت (تهران) تبدیل شده است. بنابر این منظور ستوده از سردری که سپهساالر ساخته است، سردری است که در برِ میدانگاه جنوب باغ قرار داشته است . سازه های که اتفاقاً شبیه به عمارت بادگیر و تخت مرمر نیز هست.
اگر دوست دارید این نوشتار را داشته باشید و مایل به دریافت اطلاعات بسیار بیشتر در مورد قیمت کرایه تاکسی فرودگاه امام خمینی لطفا به بازدید از وب سایت ما.